۹ اصل مهم که شما را تبدیل به یک سخنران حرفه ای می کند

چطور یک سخنران حرفه ای باشیم؟!

دوستان عزیز سایت آگاه باشیم در این مقاله قصد داریم به چند نکته کلیدی برای تبدیل شدن به یک سخنران حرفه ای اشاره کنیم، مطمئنا سخنران حرفه ای شدن در توسعه مهارت های ارتباطی هر فردی نقش مهمی دارد. لطفا در ادامه با ما همراه باشید تا به اتفاق یکدیگر این نکات را آموزش ببینیم.

پادکست سخنران حرفه ای

۱ – از بیان نکات زیاد در سخنرانی های خود بپرهیزید، نهایتا ۳ نکته مهم را بیان کنید

برای این که یک سخنران حرفه ای باشید بهتر است سعی کنید روی یک نکته مهم متمرکز شوید. بهترین سخنران ها چیزهای جدیدی به مخاطبان خود می آموزند یا به آن ها یاد می دهند یک موضوع را از دریچه جدید ببینند. جلسه های سخنرانی یکی از اَشکال یادگیری است، اما کارآمدی آن اندک است. زیرا مخاطبان اطلاعات زیادی را در ذهن خود نگه نمی دارند. میزان تاثیر سخنرانی شما به وضوح پیامی که منتقل می کنید، میزان تکرار آن و تمرکز آن بر یک موضوع خاص بستگی دارد.

۲ – در سخنرانی خود از تنوع صدا استفاده کنید و به سخنرانی خود رنگ و بو اضافه کنید

صدای شما وسیله و واسطه ای برای منتقل کردن سخنان تان است و تاثیر زیادی بر مخاطبان شما دارد. شما باید به عنوان یک سخنران حرفه ای تلاش کنید که صدایتان سرزنده، مشتاق، طبیعی و قدرتمند به نظر برسد و همه این ها با تمرین دست یافتنی است. باید در ولوم صدا، زیر و بمی آن و لحن صدای خود تنوع ایجاد کنید، تا نظر مخاطبان را به سمت خود جلب کنید. تنوع صدا، تواناییِ صریح گفتن و تلفظ کردن کلمات، استفاده از اقتدار و ولومِ صدای بلند در برخی اوقات و گاها آرام سخن گفتن است.
چند روز قبل از روزِ سخنرانی حرفه ای کارهایی مانند فریاد زدن، صحبت کردن با صدای بلند و کارهایی از این قبیل را نباید انجام دهید. این کارها قطعا بر نحوه ارائه دادن شما تاثیر می گذارد. برای روز سخنرانی به حنجره خود استراحت دهید و قبل از شروع یک لیوان آب بنوشید.

۳ – سخنان خود را با شواهد راستین محکم کنید!

بعضی از سخنان شما در سخنرانی برای محکم بودن باید با شواهد همراه باشند، یک حرف مستدل و محکم نیز باید باورپذیر باشد، اما این بدان معنا نیست که سخنرانی شما باید کاملا علمی و پر از اعداد و ارقام باشد، زیرا این گونه سخنرانی ها بسیار خسته کننده هستند. با این وجود، ذکر کردن شواهد و تاکید کردن بر مهم ترین نکته سخنرانی تان باعث تاثیر گذاشتن بر روی مخاطبان شما می شود. شما می توانید موضوع سخنرانی خود را در کتاب ها و اینترنت جست و جو کنید و مطمئن شوید اطلاعاتی که جمع آوری کرده اید، برای مخاطبان تان متقاعد کننده است. گاهی اوقات، شما به عنوان یک سخنران حرفه ای بسته به موضوع می توانید از یک نمودار ساده، طرح گرافیکی و یا نقل قول هایی برای ارائه بصری سخنرانی خود استفاده کنید.

استفاده از اسلاید در سخنرانی

۴ – از قوای بصری استفاده کنید تا یک سخنران حرفه ای باشید!

اگر سخنرانی شما شامل اسلایدهایی برای نمایش می شود، مطمئن شوید که به خوبی آن ها را تمرین کرده اید. آن ها باید متناسب با متن سخنرانی شما باشند، به نحو مناسبی نمایش داده شوند و به راحتی دیده و شنیده شوند. شما باید بدانید چگونه از تجهیزات فنی برای نمایش دادن اسلایدهای خود استفاده کنید و برای خواندن آن ها نباید از مخاطبان دور شوید. اسلایدها نباید پر از نوشته باشند، بهتر است بیشتر شامل تصاویر و نکات کوتاه که البته با فونت بزرگ نوشته شده اند، باشد.

۵ – مخاطبان خود را بشناسید و فراموش نکنید که باید الهام بخش آن ها باشید

شما باید در صورت امکان مخاطبان خود را از طریق مطالعه رویدادها، محل برگزاری و یا موضوع سخنرانی بشناسید، اگر شما بتوانید از این طریق اطلاعاتی در مورد آن ها به دست آورید، به عنوان یک سخنران حرفه ای تاثیر بیشتری بر آن ها خواهید گذاشت. اگر شما بدانید چه چیزی مخاطبان تان را تحت تاثیر قرار می دهد و بیشتر به چه موضوعاتی اهمیت می دهند، قادر خواهید بود با سخنان خود آن ها را تحت تاثیر قرار دهید و الهام بخش آن ها باشید.

حتی اگر نتوانید به صورت دقیق مشخص کنید که مخاطبان تان چه کسانی هستند در هنگام نوشتن متن سخنرانی به این نکته توجه داشته باشید که شما باید الهام بخش آن ها باشید. شما به عنوان سخنران حرفه ای فقط برای ارائه اطلاعات سخنرانی نمی کنید، بلکه در برخی موارد هدف از سخنرانی تاثیر گذاشتن بر مخاطبان و زندگی آن هاست.

۶ – در سخنرانی خود از داستان نیز استفاده کنید

مردم علاقه دارند به داستان گوش دهند. داستان ها و حکایت ها نسبت به جملات و بیانیه ها به یادماندنی تر هستند. داستان ها قادر به کنار هم گذاشتن نکات آموزنده و به یادماندنی هستند. برای سخنران حرفه ای بودن و تاثیرگذاری بیشتر بر روی مخاطبان خود بهتر است از داستان های خودتان استفاده کنید و آن ها را به شیوه مناسبی روایت کنید، از داستان های دیگران استفاده نکنید و سعی کنید تجربیات و خاطرات خود را به صورت داستان بازگو کنید؛ این کار باعث می شود مخاطبان به شما اعتماد کنند. یکی از بزرگ ترین سخنرانان TED، آماندا پالمر به خوبی داستان های شخصی خود را با یکدیگر ترکیب و بازگو می کند. او در سخنرانی های خود بسیاری از نکاتی که در این نوشته بیان شده را رعایت می کند.

۷ – از طنز استفاده کنید و باعث شوید مخاطبان تان بخندند یا لبخند بزنند

یکی از آسان ترین راه ها برای این که مخاطبان را در کنار خود قرار دهید این است که باعث خندیدن آن ها شوید، علاوه بر آن با این کار طرفداری و اعتماد آن ها را نیز به دست می آورید، لبخند مخاطبان باعث می شود با اعتماد به نفس بیشتری سخنرانی را ادامه دهید. پس هنگامی که در یک سخنرانی شرکت می کنید به نحوه خنداندن سخنران و حس خوبی که در مخاطبان ایجاد می شود بیشتر دقت کنید.

متن سخنرانی

۸ – متن سخنرانی خود را از قبل تمرین کنید

تمرین باعث می شود بتوانید سخنرانی خود را مورد بررسی قرار دهید، ناهماهنگی ها را رفع کنید و زمان بندی کنید. هنگامی که در جلوی آینه یا در مقایل چند نفر سخنرانی خود را تمرین می کنید بهتر است برای خود یک محدوده زمانی مشخص کنید. برای داشتن یک سخنرانی بهتر با مخاطبان خود تماس چشمی داشته باشید و با آن ها ارتباط برقرار کنید، این کار را نیز باید تمرین کنید تا درست و طبیعی به نظر برسد. علاوه بر این ها شما باید اشارات و حرکات درست در موقع سخن گفتن، زبان بدن، حالت صورت، زیر و بمی صدا و … را نیز تمرین کنید. تمرین کردن باعث می شود نکات مهم سخنرانی خود را به ذهن بسپارید. به یاد داشته باشید هیچ کس تمایلی به حضور در سخنرانی کسی که متن خود را از روی نوشته هایش می خواند، ندارد.

۹ – لحن جمع بندیِ پایانی به گونه ای باشد که مخاطبان را دعوت به عمل یا فکر کردن کند

به عنوان یک سخنران حرفه ای شما باید به نحوه به پایان رساندن آن نیز توجه داشته باشید. مانند یک مقاله خوب که دارای یک مقدمه و نتیجه گیری خوب است یک سخنران حرفه ای نیز باید همین ویژگی را داشته باشد. در پایان سخنرانی و هنگام جمع بندی نکات اصلی باید به صورت خلاصه باشد و لحن آن به گونه ای باشد که مخاطبان را دعوت به عمل یا فکر کردن کند. سخنرانی خود را با جلسه پرسش و پاسخ به اتمام نرسانید حتی اگر سخنرانی شما یک جلسه پرسش و پاسخ داشته باشد آن را به آخر سخنرانی موکول نکنید و پس از جلسه پرسش و پاسخ صحبت های خود را با یک جمع بندیِ خلاصه به پایان برسانید.

کلیدواژه:  – مهارت های ارتباطی

نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.