۷ مورد از وظایف زنان که کمتر به آن ها اشاره شده
بانوان عزیز سایت آگاه باشیم در مقاله های قبل درباره ی چند مورد از مهم ترین وظایف زنان در زندگی مشترک صحبت کردیم، حال در این مقاله قصد داریم به ادامه این مبحث بپردازیم و شما را از دیگر وظایف زنان در زندگی مشترک و رابطه زناشویی آگاه کنیم. لطفا در ادامه با ما همراه باشید.
پادکست چند نکته جالب از وظایف زنان
۱ – اسراف و ولخرجی
یکی از دلایل عقب ماندن در زندگی، اسراف و ولخرجی است. اگر زنی دوست دارد شوهرش پیشرفت کند و به اندازه کافی پس انداز داشته باشد، باید از ابتدای زندگی به صرفه جویی و پرهیز از اسراف و ولخرجی عادت کند. یکی از برنامه های اصلی زندگی و وظایف زنان صرفه جویی و خودداری از اسراف است. بانوان باید در خرج کردن برای لباس، غذا، سفر، رفت و آمد، تفریح و مهمانی به اندازه درآمد و توان همسرشان نگاه کنند و با توجه به درآمدی که دارند خرج کنند.
هم چنین از جمله وظایف زنان این است که باید در مصرف آب و برق و تلفن نیز اعتدال را رعایت کنند. بانوان خانه دار باید سعی کنند که همیشه خرج خانه را کمتر از درآمد همسرشان نگه دارند و به فکر خرج های ناگهانی، حوادث و بیماری های پیش بینی نشده هم باشند.
ولخرجی و اسراف، یکی از گناهانی است که به کشور و جامعه لطمه وارد می کند و به طبع به زندگی مشترک همسران نیز صدمه می زند. یکی دیگر از مواردی که بانوان نباید در آن اسراف کنند، اسراف در هنگام غذا پختن است. زنان باید از دور ریختن غذا و سوزاندن آن پرهیز کنند و همواره به میزان کافی، غذا درست کنند. هم چنین باید از خرید لباس های متعدد خودداری کنند و تا زمانی که لباسشان قابل استفاده است، به سراغ خرید لباس های دیگر نروند و لباس قبلی خود را دور نیندازند.
یک لحظه فکرش را بکنید که اگر صرفه جویی در کشور ما عملی شود، چه اتفاقات مثبتی رخ خواهد داد. در صورت عادت به صرفه جویی، در نیمی از مخارج زندگی ها صرفه جویی می شود و سطح مصرف گرایی جامعه کاهش پیدا می کند. با عادت به صرفه جویی، تعداد گرسنگان کاهش پیدا می کند. پس بانوان عزیز! هر زمان که خواستید غذایی را دور بریزید، به فکر شکم گرسنه ای باشید که به یک لقمه از آن نیازمند است.
۲ – اهمیت دادن به کارهای منزل و رسیدگی به امورات منزل
یکی از وظایف زنان این است که نباید کارهای خانه خود را نادیده بگیرند و فکر کنند که عمر آن ها در خانه به هدر می رود و کار فقط به کارهای بیرون از خانه محدود می شود. بانوان بزرگوار باید توجه کنند که خانه داری، بچه داری، شوهرداری و انجام کارهای منزل، برای زن یک افتخار و عبادت بزرگ به شمار می رود و هنرمندی آن ها را نشان می دهد. رسول خدا (ص) در مورد این وظایف زنان می فرماید: «پاداش خوب شوهرداری کردن، معادل پاداش تمام اعمالی است که مردان انجام می دهند.»
خانه داری و تربیت درست فرزندان، هنر بزرگی است که نباید آن را کوچک دانست. زنان باید با دلگرمی و با علاقه، به انجام کارهای منزل بپردازند و بدانند که منزلت و اهمیت کارهای آن ها از کار مردان کمتر نیست. اداره کردن خانه و زندگی، از اداره یک موسسه اگر بیشتر نباشد، از آن کمتر نیست.
حتما بخوانید : ۷ مورد از مهم ترین وظایف زن در زندگی مشترک
۳ – کسب رضایت شوهر
کسب رضایت و خشنودی شوهر، یکی از افتخارات و تکالیفی است که جزو وظایف زنان است؛ چون رضای شوهر، رضای خداوند را به دنبال دارد و خشم شوهر، با خشم خدای بزرگ همراه است. از رسول خدا (ص) نقل است که فرمود: «زن نباید بخوابد در حالی که شوهرش از او ناراحت است، مگر وقتی که رضایت او را جلب کند؛ هرچند در آن اختلاف، مرد مقصر باشد.» همچنین فرمود: « هر زنی بمیرد و شوهرش از او راضی باشد، اهل بهشت است.»
امام باقر (ع) نیز فرمود: «برای زن نزد خداوند، هیچ شفاعت کننده ای، قدرتمندتر از رضایت شوهر نیست.» همچنین ایشان فرموده اند: «بد به حال زنی که شوهرش را عصبانی کند و خوشا به حال زنی که شوهرش از او راضی باشد!» رسول خدا (ص) فرمود: «بهترین زنان شما، آن زنی است که اگر شوهرش خشمگین شود، به شوهر بگوید: دستم در دستت، خواب نخواهم رفت تا از من راضی شوی و من را ببخشی.»
به همین دلیل، خانم های خانه نباید کاری انجام دهند که شوهرشان ناراحت و ناراضی شود. حالا اگر در مواقعی، مسئله ای پیش آمد و شوهر رنجیده شد، خانم باید بدون خودخواهی و غرور، از شوهرش عذرخواهی کند تا رضایت همسر را به دست آورد و دلش را مجذوب خود کند. بانوان باید به یاد داشته باشند که رضایت خداوند، در گرو رضایت همسرشان است.
قهر کردن، غر زدن، حرف نزدن و به شوهر اخم کردن در شان یک همسر شایسته و با فرهنگ نیست. زنان محکم، هرگز از این رفتارها برای بهبود زندگی خود استفاده نمی کنند. در این موضوع تردیدی نیست که برخورد شایسته و هوشمندانه زن، می تواند زندگی را شیرین تر کند، کینه و کدروت ها را برطرف کند و لذت زندگی را بیشتر نماید. مدیریت خانه و خانواده با خوشرویی، هم برای فرزندان سودمند است و هم برای زن و شوهر، مفید و سودمند خواهد بود. بنابراین وظایف زنان و مردان این است که همواره کاری کنند که زندگی شان سرشار از طراوت و خوش رفتاری باشد.
۴ – دوری از آزرده کردن شوهر
از جمله وظایف زنان این است که باید از هرگونه عملی که موجب رنجیده خاطر شدن شوهر می شود، پرهیز کند. زنان باید دقت کنند که شوهرشان از چه کاری، چه حرفی و چه حرکتی ناراحت می شود و آن کارها را ترک کند و سعی کند که با تمام مهربانی خود در دل همسرش جا باز کند. این را به یاد داشته باشید که آزردن همسر و ناراحت کردن او، یکی از گناهان ناپسند است.
رسول خدا (ص) درباره این وظایف زنان می فرماید: «حتى زنی که با زبان، شوهرش را آزرده خاطر کند، خداوند هیچ عمل خوب و هیچ کار نیک و نماز و روزه ای را از او قبول نمی کند، هرچند همواره روزها در روزه باشد و شب ها در حال نماز؛ مگر آن که همسرش از او راضی شود.»
زبان هرکس، نقش مهمی در زندگی او دارد و می تواند زندگی شخص را تلخ یا شیرین کند. زخم زبان هرگز خوب نمی شود، پس سعی کنید از ناراحت کردن شوهرتان با زبان دوری کنید؛ زیرا گناهانی که از طریق زبان به وجود می آیند، از خطرناک ترین گناهان هستند و تاثیر بدی روی روح و روان دیگران می گذارد.
بنابراین از این به بعد سعی کنید که از زبان خود خوب استفاده کنید، مثلا زبان نرمی داشته باشید، حرف های عاشقانه بزنید و با این کارها سعی کنید دل همسرتان را به دست بیاورید و کدورت های گذشته را از ذهن و قلب او پاک کنید.
۵ – خوشرویی و مهربانی با همسر
همه مردان دوست دارند زنی مهربان و خوشرو داشته باشند. خوش زبانی و خوشرویی از نشانه های یک مؤمن است. داشتن زبان نرم و گفتن عبارات محبت آمیز، میان انسان ها مهر و محبت ایجاد می کند و باعث نزدیکی قلب ها به یکدیگر می شود. از وظایف زنان این است که باید سعی کنند که در برابر شوهر خود، مهربان و خوش زبان باشند و با لطافت زبان و شیرینی گفتار، قلب شوهر را شاد کنند و خود را بیشتر برای او عزیز کنند. به همین دلیل، زنان باید با لبخند و خوشرویی با شوهر خود روبرو شوند و از اخم کردن دوری کنند. هم چنین باید با خانواده همسر، مهمانان و دوستان او هم برخوردی مناسب و شایسته داشته باشند.
امام صادق (ع) درباره وظایف زنان فرمود: «یک زن در روابط میان زن و شوهر در زندگی زناشویی، نیاز به این سه خصلت دارد: اول این که زن خودش را از تمام ناپاکی ها و بدیها، که دل شوهر را آزرده می کند پاک کند؛ دوم رسیدگی و فداکاری او به گونه ای باشد که اگر لغزشی هم از او سر زند، شوهرش نادیده بگیرد و سوم، چنان به او عشق بورزد و شیرین زبانی کرده و خود را آراسته کند که در چشم شوهر و دل او جا باز کند.»
۶ – صبوری و شکیبایی
انسانها باید در زندگی صبور باشند؛ زیرا صبر، می تواند حل کننده بسیاری از مشکلات باشد. در ازدواج، ممکن است شوهری بداخلاق و تندخو نصیب زن شود. درست است که بداخلاقی، صفتی زشت و ناپسند است؛ اما از وظایف زنان در مقابل اخلاق بد شوهر و کج خلقی های او این است که بردباری کند و تحمل داشته باشد. هم چنین این زن باید سعی کند از اموری که شوهر را عصبانی می کند دوری کند، در برابر او سکوت کند و حرفی نزند و با محبت و خوش اخلاقی و لبخند، بدخلقی های همسرش را تحمل کند؛ زیرا پاداش این کار بسیار زیاد است.
یکی از زنان صبور در دین ما، آسیه همسر فرعون است. زنان ما با الگوگیری از آسیه می توانند تمرین صبوری کنند. به جای داشتن واکنش های منفی از قبیل قهر، گریه، دعوا و تلافی، زن باید این بار سنگین را تحمل کند و به بقا و دوام زندگی خود کمک کند و پاداش خود را فقط و فقط از خدا طلب کند.
۷ – استقبال و بدرقه کردن شوهر
یکی دیگر از وظایف زنان و همسران شایسته این است که همیشه باید محبت خود را به همسرشان نشان دهند و به او احترام بگذارند. از جمله کارهای خوبی که می تواند عشق و محبت زن را به شوهرش نشان دهد، این است که زن در هنگام ورود به خانه به استقبال شوهرش برود و در هنگام خروج از خانه، او را بدرقه کند. این یکی از کارهایی است که ارزش دادن به مرد را نشان می دهد. استقبال از همسر و بدرقه کردن او، کاری بسیار محترمانه و شایسته است.
با بدرقه کردن شوهر، زن نشان می دهد که از نبودن مرد دلتنگ و از آمدنش خوشحال می شود؛ از این رو تا آخرین لحظه جدایی و خروج از خانه از او جدا نمی شود و تا جایی که بتواند او را همراهی می کند. در اولین لحظه ورود به خانه نیز زن به استقبال شوهرش می رود تا شادابی و هیجان خود را از آمدن همسرش نشان دهد. با این کارها، مرد کمتر به بیرون از خانه دل می بندد و وقت گذرانی با دوستان را به حداقل خواهد رساند. باید بدانید که استقبال و بدرقه شوهر، یکی از نشانه های تواضع و فروتنی زن است و نتایج مثبت زیادی دارد.
اجازه بدهید حدیثی را برایتان نقل کنیم. شخصی نزد پیامبر (ص) آمد و عرض کرد: «همسری دارم که وقتی به خانه می آیم به استقبالم می آید و مرا در آغوش می گیرد و چون از خانه بیرون می روم مرا بدرقه می کند و هرگاه مرا غصه دار ببیند، می گوید: چرا غصه می خوری؟ اگر برای روزی غصه می خوری، این غصه ندارد؛ زیرا خداوند ضامن روزی است؛ ولی اگر برای آخرت غصه می خوری؛ این غصه خوردن خوب است و باعث رشد روحی تو می شود.» حضرت به او فرمود: «خداوند در زمین کارگزارانی دارد که این زن تو، یکی از آن ها است و خداوند نصف اجر شهید را به او می دهد.»
با این حدیث زیبا متوجه می شویم که این کار و وظایف زنان، بسیار توصیه شده است و اجر و پاداش زیادی دارد. استقبال و بدرقه کردن شوهر، نه تنها باعث پایین آمدن شخصیت زن نمی شود؛ بلکه شخصیت او را نزد خداوند و همسر به شدت بالا می برد و زندگی را برای هردوی آن ها شیرین تر می کند.