۶ توصیه ساده برای جلوگیری از دعواهای زناشویی

چگونه از بروز دعواهای زناشویی جلوگیری کنیم

دوستان عزیز سایت آگاه باشیم با ما در این مقاله همراه باشید تا با یکدیگر ۶ توصیه ی مهمی که برای جلوگیری از دعواهای زناشویی ارائه شده را بررسی نماییم. رعایت این توصیه ها به تقویت بنیان خانواده و رابطه زناشویی کمک شایانی می کند. لطفا در ادامه به آن ها توجه فرمایید.

پادکست دعواهای زناشویی

۱ -نباید مسائل مهم در فرصت های کوتاه و پر اضطراب مطرح شوند

این که احساسات خود را به زبان می آورید بسیار خوب است، اما اگر مسئله ای وجود دارد که باید در رابطه با آن صحبت شود نیاز است که صبر کنید و زمان مناسبی برای آن بیان کنید. نشستن و حرف زدن در رابطه با آن برای جلوگیری از دعواهای زناشویی بسیار اهمیت دارد. مطرح کردن برخی مسائل آن هم در زمان های نامناسب نوعی نق زدن محسوب می شود؛ از همین رو سعی کنید که نق نزنید، چون این کار جو را متشنج می کند.

بیان مسائل عاطفی زمانی که خسته هستید و یا در نظر دارید با عجله به جایی بروید مثل قبل از رفتن به سرکار و یا بلافاصله بعد از آن اصلا کار عاقلانه ای محسوب نمی شود. قبل از این که می خواهید موضوعی را مطرح کنید حتما از همسرتان بپرسید که آیا فرصت و حال گوش دادن به حرف های شما را دارد. اگر جواب مثبتی دریافت نکردید سعی کنید آن را به زمان بهتری موکول کنید تا هر دوی شما آمادگی لازم را به دست آورید، این قضیه برای جلوگیری از دعواهای زناشویی بسیار اهمیت دارد.

اگر مسائلی نظیر رنجیدگی، غم و یا حالات دفاعی از قبل بینتان مانده باشد مطمئن باشید که زمانی به رابطه ی شما صدمه وارد خواهد کرد. از همین رو باید به شما بگوییم تا زمانی که با آن دست و پنجه نرم نکنید، نمی توانید آن را برطرف کنید. از همین رو باید اولویت خود را برای پیدا کردن راه حل تمامی مسائلی که بینتان وجود دارد بگذارید تا احساسی بدون خشم و رنج نسبت به هم داشته باشید.

شما باید در رابطه با مشکلاتی که بینتان وجود دارد با یکدیگر صحبت کنید تا به راه حل مناسبی برسید. اگر نتوانید راه حلی پیدا کنید می توانید از یک متخصص کمک بگیرید، اما باید دقت داشته باشید که هرگز نباید مشکلتان را نادیده بگیرید. زیرا در واقع احساسات منفی را در خود به وجود آورده اید و این احساسات به مرور بر روی احساسات منفی شما تاثیر خواهند گذاشت و روزی متوجه می شوید که یک طومار از مشکلات حل نشده بینتان وجود دارد که آن گاه تنها نتیجه آن پایان رابطه خواهد بود. از همین رو همواره توصیه می شود که مشکلات را در زمان خودش و با بهترین شکل ممکن حل کنید و از بروز دعواهای زناشویی جلوگیری نمایید. به خاطر داشته باشید که «زمان، مشکلات حل نشده را تغذیه می کند تا بزرگ شود».

جلوگیری از دعواهای زناشویی

۲ – هرگز با این تصور که اشتباه از جانب همسرتان بوده روبرو نشوید

اگر تنها به این دلیل که فکر می کنید همسرتان اشتباهی مرتکب شده می خواهید عکس العمل تندی از خود نشان دهید، باید با قاطعیت بگوییم که اشتباه بسیار بزرگی را مرتکب شده اید و باید خودتان را برای روبرو شدن با نتایج پیش داوری که انجام داده اید آماده کنید و انرژی بیشتری را برای روبرو شدن با حقیقت از خود نشان دهید.

وقتی ذهنیتی در شما به وجود می آید، باعث می شود تا حقیقت دشوارتر شود. از طرفی دیگر وقتی همسرتان را در موقعیت دفاعی قرار می دهید نباید انتظار داشته باشید که یک رابطه به خوبی پیش برود، حتی ممکن است دعواهای زناشویی متعددی بین شما ایجاد شود.

اما اگر در مشکلی که به وجود آمده بتوانید مکالمه ای خوب و به دور از قضاوت داشته باشید و از جملاتی نظیر: «من این را نمی فهمم»، «به من کمک کن تا موضوع را بگیرم!»، «درست متوجه نشدم چه می گویی!» و… در این صورت نشان می دهد که او را مقصر نمی دانید و این خودتان هستید که نتوانستید با آن مشکل ارتباط برقرار کنید، از همین رو به همسرتان کمک می کنید تا حالات دفاعی کمتری بگیرد و تمایل بیشتری برای حل مسئله از خود نشان دهد. بنابراین هیچ گاه همسرتان را هدف تیراندازی قرار ندهید، از او کمک بگیرید تا از بروز دعواهای زناشویی جلوگیری به عمل آورید.

۳ – اولین قدم این است که خودتان بدانید چه می خواهید

این که ما چیزهایی را که دوست نداریم با فریاد بیان می کنیم اما کم پیش می آید در رابطه با چیزهایی که دوست داریم صحبت کنیم، غیرقابل کتمان است. از همین رو اکثرا توصیه می شود قبل از این که در رابطه با موضوعی با همسرتان صحبت کنید و یا با دلخوری به سراغ او بروید و بحثی را شروع کنید، به صورت کاملا واضح و روشن به او بگویید که در چه موقعیتی قرار دارید و از او چه انتظاراتی دارید. اگر نتوانستید به آن چیزی که می خواهید برسید بحث را تمام کرده و به ادامه ی زندگی و رابطه زناشویی تان بپردازید.

اکثر زوج هایی که با یکدیگر به بحث و جدل و دعواهای زناشویی می پردازند، اغلب آنقدر هیجان زده می شوند که پس از مدتی بی هدف تنها به بحث کردن می پردازند. شما نباید فراموش کنید که هدفتان از انجام این بحث چه بوده و اگر به نتیجه ی مورد نظر رسیدید به همسرتان بگویید و بحث را هر جایی که هست تمام کنید.

وقتی با همسرتان موضوعی را در میان می گذارید چه توقعی از او دارید. آیا می خواهید با شما همفکری کند؟ به حل مشکل بپردازد؟ به شما در حل این مشکل کمک کند؟ یا تنها گوش کند؟ از همین رو انتظار شما از او بسیار اهمیت دارد اجازه ندهید او حدس بزند شما چه می خواهید. کسانی هستند که بحث را برای جلب توجه، صمیمیت و پیدا کردن گوش شنوا شروع می کنند. اگر انگیزه ی شما همین است، راه های بهتری برای رسیدن به آن وجود دارد. بنابراین برای جلوگیری از دعواهای زناشویی به شما توصیه می کنیم که از جر و بحث و قهر به عنوان وسیله ای برای ارتباط یا جلب توجه استفاده نکنید.

جلوگیری از دعواهای زناشویی

۴ – توجه به شخصی که ناراحت است بسیار اهمیت دارد، شما باید درک کنید که او از چه چیزی ناراحت و گله مند است و چه مشکلی دارد

هنگامی که همسرتان را به چیزی متهم می کنید، به صورت کاملا غیر ارادی سعی می کنید که ماجرا را توضیح دهید. هر چند پاسخی که بیان می کنید منطقی به نظر می آید، اما در واقع نوعی دفاع کردن محسوب می شود و در اکثر مواقع کاملا بی فایده بوده و اوضاع را خراب تر می کند. از طرف دیگر وقتی همسرتان از شما در رابطه با موضوعی گله می کند، همه هم و غم خود را باید برای او و احساساتی که در او شکل گرفته است، بگذارید و دفاع از خود را یک موضوع جدا در نظر بگیرید و به زمان دیگری موکول کنید.

با پرسیدن سوالاتی می توانید متوجه شوید که چه چیزی او را ناراحت کرده است. در این بین حتی می توانید متوجه شوید که اصلا مشکل شما نیستید و بدون هیچ توجیهی می توانید مسبب ناراحتی همسرتان را پیدا کرده و با کمک هم آن را حل کنید. برای جلوگیری از دعواهای زناشویی باید بدانید که حالت دفاعی به خود گرفتن، ناشی از احساس عدم امنیت است و ما را از مسئله ی اصلی دور می کند.

۵ – در یک گفتگو تنها روی یک موضوع اشاره کنید و آن را تکرار کرده و هر بار فقط یک موضوع را پیش بکشید

وقتی موضوعی پیش می آید، معمولا سعی می کنند به هر قیمتی که شده از خود دفاع کنند. آن ها می خواهند تنها حق با آن ها باشد و برای این کار مواردی از گذشته را فکر می کنند و با یادآوری آن سعی می کنند طرف مقابل خود را مقصر جلوه دهند. اما باید بدانید که این کار تنها مشکلی دیگر را به مشکل کنونی رابطه زناشویی تان اضافه می کند و کار را برای رسیدن به یک توافق مهم سخت و سخت تر می کند.

از همین رو بهتر است برای جلوگیری از دعواهای زناشویی تنها بر روی مشکلی که اکنون دارید تمرکز کنید مگر این که بخواهید برای پیدا کردن راه حل برای همه ی مشکلاتی که دارید فهرستی تهیه کنید. بنابراین هر مشکلی را در وقت خودش رسیدگی کنید، این نشانه ی حقیقت در خودش است.

رک گویی

۶ – از رک گویی خود استفاده کرده و منظورتان را کاملا واضح بیان کنید

ما انسان ها در رابطه زناشویی در اغلب بحث هایی که با شریک زندگی خود داریم کلی گویی می کنیم، از جملاتی استفاده می کنیم که از نظر خودمان بسیار قابل فهم است، اما از نظر شنونده کاملا برعکس بوده و او نمی تواند مفهوم شما را درک کند. از همین رو اگر می خواهید به نکته ی مهمی اشاره کنید باید دقیقا همان را به او بگویید تا درست متوجه منظورتان شود.

شما همواره باید منظور خود را به صورت کاملا واضح بیان کنید و همواره در صحبت کردن خود جملات و سوالاتی را به کار ببرید که جنبه ی قضاوت کردن اعمال و رفتار و حتی احساسات همسرتان را نداشته باشد. به عنوان مثال اگر متوجه شدید که همسرتان عصبانی است می توانید از او بپرسید: «آیا از دست من عصبانی هستی؟» تا این که به او بگویید: «از چی عصبانی هستی؟» به راحتی می توانید تفاوت میان این دو مسئله را درک کنید.

سوال اول این مسئله را نشان می دهد که شما در رابطه با احساس همسرتان اشتباه کرده اید و سوال دوم می خواهید از مشکل همسرتان سر در آورید. مطمئن باشید که چه درست حدس زده باشید و چه غلط، او از این طرز سوال پرسیدن ناراحت می شود. صریح و دقیق صحبت کردن راه بسیار خوبی برای جلوگیری از دعواهای زناشویی است، همچنین برای بهبود عادت «فکر کردن قبل از حرف زن»! با این کار درباره ی افکار و احساساتتان دقت بیشتری می کنید و می فهمید چه می خواهید بگویید. دقیق صحبت کردن نیازمند افکار دقیق است، بعد از آن انتخاب ها و موقعیت های بهتری در انتظار ما قرار می گیرد.

نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.